maandag 20 oktober 2008

Lieveheersbeestjesjacht

Sinds anderhalve week worden er in kamer 6a-17 lieveheersbeestjes gesignaleerd. Vlak nadat de ramen gelapt waren, kropen er ineens van die kleine rood met zwarte kevertjes over het raam. Misschien al eerder trouwens, maar toen konden we niets zien door het raam en viel het dus niet op. In ieder geval waren het er eerst een of twee, maar het werden er steeds meer. Vandaag was het zo erg dat we maar op jacht gegaan zijn om ze naar buiten te brengen. Zo maar een stuk of 10 gevangen en in een glaasje gestopt om ze vervolgens naar buiten te brengen. De lieveheersbeestjes wilden er alleen niet uit, te koud zeker, dus met zachte dwang heb ik ze maar in de struiken geschoven.

Als het goed is komt de technische dienst van het ziekenhuis kijken hoe het mogelijk is dat ze naar binnen komen. Ze zeggen dat het niet via de roosters kan. Ben benieuwd. Nu krijgen we door dat ze het a.s. weekend gaan behandelen als Peter thuis is, lijkt me een goed idee.

In ieder geval zei de dokter vandaag dat ze geluk brengen. Dan hebben we dat alvast maar binnen, kan geen kwaad. Er vliegt er nu trouwens weer een boven de lamp...
Onderstaand filmpje willen we jullie niet onthouden. Kreeg ik van f.r.I.T.s. die dit soort dingen natuurlijk dagelijks tegenkomt op alle sites die hij bezoekt :)
http://www.frits.info/lieveheersbeestje.htm

4 opmerkingen:

Roland zei

Je vroeg om wat versiering van je kamer, dus ik dacht: ik stuur je wat vrolijke lieveheersbeestjes .......

Frits zei

Barbara,

Ik heb er hier ook nog eentje, moet je maar eens kijken:
http://www.frits.info/lieveheersbeestje.htm

Arleen zei

Hallo daar,

Lieveheersbeestjes brengen echt geluk! Hoe meer stippen, hoe meer feest....

kus

salty zei

Hoi Peter,

Ik lig op je oude kamer en de lieveheersbeestjes zijn er nog steeds. Je hebt ze hier waarschijnlijk te veel verwend.
Ik vind het wel gezellig dat bezoek.
Groeten van Astrid van Heeringen
P.s. ik heb ook een bloggie
www.astridvanheeringen.blogspot.com