maandag 30 maart 2009

Operatie geslaagd

Om direct maar met de deur in huis te vallen: de operatie is geslaagd, de chirurg is tevreden. Natuurlijk is het een zware operatie en is het afwachten hoe alles zich ontwikkelt, maar het ziet er goed uit. Peter is stabiel.

Hij ligt nu op de IC, wordt nog in slaap gehouden omdat zijn temperatuur laag is, maar het slaapmiddel is al gehalveerd. Er is dus kans dat hij af en toe gaat reageren op aanrakingen. Wederom wachten we af in spanning.


Zo rond een uur of half een kregen Peter en ik te horen dat de longen goedgekeurd waren en dat ze gingen beginnen met opereren. Direct was het een drukte van jewelste. Plakkers moesten op zijn hoofd geplakt, slangen aangesloten en er was net nog tijd voor een laatste knuffel. Toen moest ik weg en begon wederom het grote wachten.
In eerste instantie zaten we in de conversatieruimte op verpleegafdeling 3B west, maar vrij snel konden we naar een familiekamer op de IC. Een bed, een bankje en twee stoelen. Niet comfortabel als je met 8 mensen een beetje redelijk de nacht wil doorbrengen. Tamara en Noud hadden al vrij snel de familiekamer geconfisqueerd en de rest heeft zich toen maar geïnstalleerd in de bezoekersruimte van de IC.
Rond een uur of drie kwam er een verpleegkundige vertellen dat alles voorspoedig verliep. Aangezien we (bijna) allemaal last hadden van slaapkou hebben we om dekens gevraagd die direct gebracht werden. Er prettig. Ook koffie en thee werd aangevuld als het op was.
Ongeveer anderhalf uur later, rond een uur of half vijf, kwam de longarts vertellen dat de rechterlong erin zat en goed functioneerde. Peter leefde nu op die rechterlong. De beurt was toen aan de linkerlong. Om ongeveer kwart voor zeven kwam de longarts weer langs. Hij ging naar huis, want de operatie was zo ongeveer klaar. De linkerlong was ook geplaatst, maar dit had meer voeten in aarde dan de rechter, hij kwam niet zo makkelijk los. Ook deze is uiteindelijk wel goed gegaan.
De longarts zei dat het nog ongeveer een uur zou duren voordat Peter op de IC zou liggen. Dit was iets langer want pas rond half tien zagen we Peter in een bedje voorbijkomen, begeleid door een aantal operatieverpleegkundigen (?) in hun mooie groene outfits. Nog een uur later kwam, nadat Marjon gevraagd had of er al iets bekend was over Peter, de IC-verpleegkundige ons vertellen hoe de situatie was. Stabiel, een goed geslaagde operatie en dan nu het herstel afwachten.

Als ik dit schrijf is de hoeveelheid slaapmiddel gehalveerd en er is een kans dat Peter vandaag nog wakker wordt.
Maar nu ga ik even proberen te slapen. Vannacht weinig oog dichtgedaan. Tamara is nog bij Peter

O ja, ook nog even via deze weg iedereen bedanken voor alle lieve, meelevende sms-jes. Het zijn er teveel om ze allemaal te beantwoorden, maar ze zijn zeer welkom.

12 opmerkingen:

Anoniem zei

GEWELDIG NIEUWS!!!

Zit hier ook een traantje weg te pinken.

Wat een nacht moet dit geweest zijn
maar nu volgens mij blij,gelukkig en erg moe.

Liefs Denise, Ro en Jamie

Anoniem zei

Wat een nieuws! Eindelijk Peet. Het zal wel in de fam zitten want ik heb net ook ff zitten janken. Onze afspraak moeten we maar ff verzetten. Spreek jullie snel.

Love you Kopsie

Anoniem zei

Geweldig nieuws voor je/jullie! Zo stond je nog bij ons te kijken langs het veld gister! En een uur later wordt je gebeld met het goede nieuws! Eindelijk!!

Sterkte succes tot snel en een dikke kus,

Lisanne R.

Anoniem zei

lieve buurtjes,
We zagen je gisteren vertrekken met de ambulancce maar wisten niet of het voor het goede of slechte nieuws was. We zijn verheugd te lezen dat het voor een donatie was en dat de operatie geslaagd is.
Wat fijn dat er eindeijke een einde aan het eindeloos wachten is gekomen en jullie weer een beetje aan de toekomst kunnen gaan denken.
Veel sterkte toegewenst en een goed herstel.

Anoniem zei

Wat een geweldig nieuws dat de operatie zo goed is verlopen.
Heel veel succes bij het herstellen en we hopen jullie snel weer op het softbalveld te zien.

Tot gauw
Frits Lidy Pauline, Lisanne en Rik

Anoniem zei

Tjeetje Barbara (en Peter)

Ik dacht, laat ik (op mijn vrije dag) eens op de blog kijken. Zie ik ineens dat Peter is getransplanteerd. Eindelijk...
Zo kan het dus gaan hè.

Hou je haaks,

groetjes Margo

Anoniem zei

Fijn om te lezen dat de operatie goed geslaagd is. We hopen op een spoedig herstel. Doe rustig aan, ook jij Barbara (en verdere familie) !!

Gr John & Aukje + kids

Anoniem zei

Beste Peter,
Wij wensen jou een voorspoedig herstel en hopen je snel weer in goede conditie op de veld te zien!
Namens het hele team aspiranten 3!
Ed Mense
coach

Anoniem zei

Hoi Peter wat een goed nieuws gefeliciteerd veel sterkte met het herstel. ik hoop je snel weer op het veld te zien rond.
gr Jasper de Jong

Anoniem zei

Hoi Peter, Barbara en Tamara,

Fijn om te lezen dat het allemaal goed is gegaan.
Wij hopen je snel weer op het veld te zien.

Groetjes Joop, Ingrid, Robin & Marcel

Robin van Doornspeek zei

Top peet en Barbara,

Helemaal super, wij zijn echt helemaal blij voor jullie.

gr Robin, Susanne en Quinty

Anoniem zei

Beste Peter, Barbara en Tamara,

We volgen alles via de computer.
Peter het gaat fantasties.
Oma vraagt of je snel weer naar de sportschool komt?
Om samen met haar te trainen.

HG van Martha en Leo Kops.