zondag 26 april 2009

Daar is ie dan (2)

Net als na de vorige operatie ben ik nu weer in staat om zelf een stukje te schrijven met de laptop op schoot in bed. Helaas ben ik nog niet zo mobiel, dat heeft alles te maken met allerlei slangen en niet zozeer met mijn fysieke gesteldheid.

Naast de genoemde epiduraal katheter in mijn rug heb ik ook nog een katheter in mijn "kanarie" zoals VV hem altijd noemt:) Tevens nog een slang voor de voeding en eentje voor het infuus. Je begrijpt dat je dan niet zo makkelijk je bed uitstapt.

Een strengetje bleek dus de oorzaak te zijn van de verstopping en daar ben ik wel blij om. Dat betekent dat de kans op herhaling niet groter is dan anders. Ik zag niet echt op tegen de operatie omdat ik me echt niet goed meer voelde de twee dagen ervoor. Het was ook wel duidelijk geworden dat er geen andere mogelijkheid was. Maar het blijft natuurlijk altijd spannend of alles goed verloopt.

Vandaag hoor ik van de chirurg of de maagsonde eruit mag. Dat zou wel heel prettig zijn want nu drink ik alles door een rietje en dat begint een beetje te vervelen. De chirurg moet ook beslissen of ik mag starten met wat vloeibaar voedsel. Ik ben in afwachting van zijn komst. Maar dat was ik gisteren ook en toen kwam ie om 22.30 uur 's avonds...die gasten maken wel aardig lange dagen. Maar ik denk dat ze meer verdienen dan de Balkenende-norm (en terecht wat mij betreft!!).

De epiduraal katheter mag er waarschijnlijk dinsdag uit en de voeding waarschijnlijk vandaag als ik gewoon mag gaan eten. Zo hou ik dan nog één slang over voor het infuus. Kijk, dat ruimt lekker op.

Barbara heeft vandaag een "rustdag", even geen ziekenhuis of andere afspraken. Ondanks dat het niet zo mooi weer is is het prima dat ze een dag heeft waarop ze niks hoeft. Hoewel, het is koopzondag....dus Juf Jansen zal wel een bezoekje krijgen. Maar dat is alleen maar leuk. Ik heb Pauline al ge-smst of ze nog wat leuks voor haar heeft :)

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Goed te lezen dat je er weer bent.
Hoop dat je gauw verlost bent van die slangen.

PC

Anoniem zei

ok weer een bladzijde verder.
hou je haaks
keesjan n syl

Anoniem zei

Zolang je kanarie het straks weer doet mogen ze er natuurlijk van alles in stoppen.
Get well soon,

VV

salty zei

Hoi Peter en Barbara,

Fijn dat de operatie goed verlopen is en dat je binnenkort echt aan je nieuwe leven mag beginnen.

Veel groetjes,

Astrid van Heeringen

Anoniem zei

Hoi Peter,
We zijn héél blij dat het weer goed gaat. Je hebt "De man met de hamer" weer verslagen :-) !!!
Veel succes met je herstel, groetjes Willem en Wilma

Francoise zei

Hi Peter en Barbara,

Heel fijn om te horen dat het allemaal weer beter gaat. De grote domper is gelukkig goed afgelopen (zoals het er nu naar uitziet).
Doe het rustig aan en heel veel succes verder!!

Dikke kus en knuffel,
Françoise (ook van Arjen en Gijs)

Anoniem zei

Hoi Peter,
Ik hoop dat het nu weer wat beter met je gaat,en dat je eindelijk eens mag opknappen van al die toestanden en dat de slangetjes ook snel verdwijnen.Dan kan je wat meer gaan genieten van je nieuweleven samen met je vrouw die heeft dit ook allemaal wel verdiend dat het nu beter met jullie moge gaan.Ik zou zeggen blijf positief en hou je goed Groetjes Margriet.

Anoniem zei

wat fijn dat jullie deze (onverwachte) hindernis ook weer genomen hebben. Ik hoop jullie gauw samen in Hoofddorp te zien lopen.

Liefs,
Marianne

Anoniem zei

We hopen dat Barbara het kaartje heeft gevonden voor jou dat ik bij het raam had gezet.
Goed te lezen dat je zelf ook weer online bent en weer verder kunt gaan. JA ze hebben heel wat gesleuteld aan je. We hopen dat het hierbij blijft en je spoedig herstelt. Een schrale troost. Het weer is momenteel niet veel dus in de tuin zitten kon vandaag toch niet. Als je weer thuis bent gaat de zon vast wel weer schijnen. groetjes, de buren van 58

Anoniem zei

En Peter,

Kan ik je al inschrijven voor de Open Nederlandse Kampioenschappen Figuurpoepen?

Hoop dat het een beetje voorspoedig gaat met je.

Gr. Frits