woensdag 8 april 2009

Druk programma

Gisteren ben ik er niet aan toe gekomen om iets op het blog te zetten. De dag zat eigenlijk helemaal vol met testen, fysio, bezoek, gesprekken etc.

Het wakker worden ging prima, wel wat spierpijn maar ik hoefde niet met coldpacks te koelen. Soms vergeet ik ff dat ik nog onder de pijnstillers zit. Voorbeeldje: 8 paracetamol per dag en nog wat anders, die voorlopig nog wel op mijn lijst blijven staan om geen chronische pijn te ontwikkelen.

De longarts vroeg of ik al naar huis wilde! Dat wil iedereen natuurlijk maar het moet wel vertrouwd en veilig zijn. Het gaat dus echt supersnel en soms denk je, wanneer komt de terugslag.
Mocht het binnenkort zover zijn dan ben ik er nog niet. De gemiddelde revalidatie in het ziekenhuis is 6 weken. Pas na zo'n 3 maanden bereiken de medicijnen een zgn. spiegel en is je lichaam daaraan "gewend". Ik mag daarom voorlopig ook niet fietsen en/of autorijden.

Mijn borstbeen heeft ook nog zo'n 6 weken nodig voordat het volledig aan elkaar gegroeid is.

Voor het eerst ben ik ook naar de fysioruimte geweest en heb getraind op de legpress en de lopende band.

Barbara is nu wel echt gesloopt. Vorige week is door de spanning en adrenaline als in een roes voorbijgegaan. Ze was al enige tijd uit de running en dan zo'n week erbij, pfffff!
Nu begint het pas neer te dalen wat er allemaal is gebeurd (niet alleen bij haar trouwens). Gelukkig gaat het goed met mij en dat scheelt energie; aan de andere kant is het UMC niet echt naast de deur en ben je toch meer dan een halve dag kwijt als ze op bezoek komt. En als je bijna geen energie meer had is dit natuurlijk slopend.

Vandaag werd ik voor het eerst wakker zonder noemenswaardige problemen. Uitstekend geslapen en dat helpt altijd.

De fysio (bewegingswetenschapper) heeft me gevraagd om mee te werken aan een onderzoek. Uiteraard ben ik daartoe bereid en het is ook altijd interessant. Het lopen op de band ging me iets minder makkelijk af maar dat moet ik gewoon accepteren. Dat is bij gezonde mensen nou ook eenmaal zo. Hij remt me in ieder geval goed af!!

Vanmiddag kreeg ik een zgn. spirometer waarmee je de 1 secondewaarde kan meten. Dat moet straks thuis 2 x per dag gebeuren. Dat was vlak na de fysio en ik blies 3 liter!! Even ter vergelijking: mijn laatste test in september was 0,54 liter. Bijna 6 x zoveel dus!! Dat gaf wel een boost. Net zo leuk als dat je een saturatie van 100% op het display ziet staan.

Daarna samen met Bar met de diƫtiste gesproken over wat ik wel en niet mag eten in de thuissituatie. Dat vergt enige aanpassing en alertheid maar er is zeer zeker mee te leven.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Peter, ongelooflijk man wat gaat het goed. Je bent al een echte ALL-STAR. Als je zo door gaat kan je straks op de fiets naar huis. Clubs

salty zei

Hoi Peter,

Wat zie je er goed uit op de foto en dan bedoel ik qua gezondheid en dat zo kort na de transplantatie. Volgens mij wordt iedereen op de wachtlijst vrolijk van jouw verhaal.

Zet 'm op en groetjes aan Barbara,

Astrid van Heeringen

Anoniem zei

Kerel,

Goed je even op de foto te zien........
Ik blijf me verbazen.

Tot snel,

VV

Anoniem zei

Haha, die Peter op de leg press! Ziet er goed uittttt.
Kus, Roger & Nanda