vrijdag 3 april 2009

Eerste drain eruit

Vanavond weer een mijlpaal: de eerste drain van de vier (boven in zijn rechterlong om lucht eruit te halen) is eruit. Het had wel wat voeten in aarde omdat ze niet zo snel een passend koppelstukje konden vinden waarmee een dikke en dunnere slang met elkaar verbonden kunnen worden. Met dank aan de Gamma is gelukkig alles goed gekomen en konden ze de drain eruit halen. Was overigens niet heel prettig, maar het vervelende gevoel trok snel weg. Ik heb het nog niet gezien, maar ben wel heel benieuwd hoe het er nu uitziet.

Verder moest er natuurlijk ook weer gelopen worden: 3x 4 minuten met een snelheid van 3,5 km/u. Het wordt dus echt wat. Bovendien hoeft Peter niet meer onder begeleiding van een fysio te lopen, maar mag hij ook zelf aan de wandel. Bij wijze van spreke dan want hij zit natuurlijk nog wel aan zijn kamer vast. En aan het toeziend oog van iemand van de verpleging. Waarschijnlijk omdat ze bang zijn dat hij het gaat overdrijven.

Langzamerhand begint het idee dat hij nieuwe longen heeft gekregen een beetje te landen. De eerste paar uur / dagen gaan toch in een soort van roes voorbij (en dat is niet alleen door de morfine die hij toen nog kreeg). Vanmorgen bij het wakker worden was er verbazing bij Peter dat hij gewoon kon ademen zonder hoesten en benauwdheid. Het is gewoon echt een wonder dat dit soort dingen kunnen en een heel nieuw leven brengen. En met de verbazing ook emotie. Het is gewoon overweldigend.

4 opmerkingen:

Peter zei

Lieverds, wat ben ik blij. Ik zal het morgen aan Joey vertellen, dan zal hij weer een beetje geruster zijn. Ik kan nog steeds niet bevatten wat er allemaal is gebeurd vanaf zondag. Liefs van ons allen. JJP.

Anoniem zei

Lieve Peter en Barbara, ook van onze kant heel veel geluk en sterkte,en dat jullie nu mogen gaan genieten van de gewonen dingen ,die voor ons zo normaal zijn,liefs Co en Corrie.

Anoniem zei

Wat wordt een mens toch blij van dit soort berichten! (Dank je Barbara!) WALK ON BOY!!!
Grt.Willem en Wilma

Nel en Co Haspels zei

Zo gaat hij goed Peet !!! elke dag een beetje meer, en heel langzaam weer de oude Peter.
Wij leven erg mee en vinden het fantastisch dat je zo goed gaat.