woensdag 1 april 2009

Naar de verpleegafdeling

Dinsdagnacht was Peters eerste bewuste en direct laatste nacht op de IC. Peter had een goede nacht achter de rug. Niet helemaal doorgeslapen, maar misschien was dat ook niet nodig na alle slaap die hij de afgelopen dagen achter de rug had. Toen ik belde werd hij, zijn bed volgeladen met zooi, zoals Peter het omschreef, overgeplaatst naar de verpleegafdeling. Dat was tegen elven. Voor de overplaatsing werd de sonde uit zijn neus gehaald. Dus nu krijgt hij alleen nog maar vast voedsel. En voor de bijvoeding natuurlijk zijn favoriete nutridrinks.

Nu ligt hij op de verpleegafdeling B3 West, kamer 26 (kaartjes zeer welkom, snoeperijen e.d. niet). Een kamertje alleen, met een sluis, en een desinfectie-handen-met-alcohol-insmeren-beleid. Overigens waren ze op de verpleegafdeling ook ontzettend blij en stomverbaasd dat Peter zo goed uit de operatie was gekomen. Erg fijn als mensen zo meeleven.

Het loopt allemaal zeer voorspoedig. Zodanig dat de longarts, die gistermiddag voor het naar huis gaan nog even kwam kijken en glunderend naast Peters bed zat, de legendarische woorden sprak: "Over twee weken loop je hard en schoppen we je de tent uit." Nu ja, al worden het drie weken, dan nog blijft het ongelooflijk snel. Bovendien, Peter moet niet te hard van stapel lopen, want anders moet ik ook nog wat conditie gaan kweken.

De longarts constateerde wel dat het infuus dat in Peters nek zat (voor de vochttoevoeging) er nog steeds inzat, terwijl hij 's morgens al gezegd had dat dat eruit moest. Daar ging hij nog even achteraan en tegen een uur of zes werden wij de kamer uitgestuurd omdat het verwijderen van dat betreffende infuus 'best een beetje pijnlijk' kon zijn. Dat bleek achteraf erg mee te vallen. En een paar minuten later zat Peter aan de vis en de worteltjes.

Rond half tien, terwijl ik samen met Marjon en Michel bij de Paddock zat te eten, ging ook nog het katheter eruit. Weer een slangetje minder (die andere zit er gelukkig nog hoor). Ander nieuws is dat de morfine helemaal afgebouwd is. Goed nieuws dus want hij heeft bijna geen pijn. In ieder geval is het draaglijk.

Zijn stem is nog niet helemaal terug. Maar in al zijn schorheid heeft hij wel praatjes voor tien.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een heerlijke berichten allemaal, volgens mij kom je als een jonge god uit dat ziekenhuis.
Ga zo door Peet, hoop dat we je snel weer door Hoofddorp zien wandelen.
Liefs, Ageeth

Anoniem zei

Goed zeg dat het zo voorspoedig gaat!
Wij wensen jullie beiden veel geluk en een geweldige toekomst toe.

Brenda, Maurice en Levy Schellekens- Kerkheide

Robin van Doornspeek zei

peet,
wat doe je het goed, man
Vol trots schrijf ik dit bericht.
Zet hem op topper!

Gr Robin van Doornspeek

Anoniem zei

Peet,
Puik nieuws ..wat een fantastische berichten - Keesjan

Anoniem zei

Hee Peet,

Wat een mooie en goeie berichten allemaal. De eerste dag van een nieuw leven dat hopelijk nog heel lang en mooi zal zijn voor jullie beiden.

Tot hopelijk heel gauw

Andy H.

Georgina zei

Ha kanjer
Wat fijn dat het allemaal zo goed is gegaan. Barbara krijgt straks een hele kluif eraan om je bij te houden. Denk veel aan jullie heel veel liefs Georgina

Anoniem zei

Peter!! ook hier in Amerika volgen we je op de voet!!

Geweldig dat alles zo voorspoedig gaat!!!

Zie je snel weer op het Honkbalveld!!

Met trotse groet,

Mark Jan