donderdag 23 april 2009

Helaas weer een operatie

Peter voelt zich nog steeds niet goed. Overdag gaat het bij tijd en wijle redelijk, maar vooral 's avonds en 's nachts speelt Peters buik op. De afgelopen dagen is de situatie niet verbeterd. Wel krijgt hij inmiddels voeding, waardoor hij zich in ieder geval niet meer zo slap voelt. Niet via een sonde want zijn maag moet leeg blijven omdat er niets kan doorstromen. De sonde die hij heeft gekregen is ervoor bedoeld om zijn maag juist leeg te maken; alles wat in zijn maag terecht komt, loopt er via de sonde weer uit. Geen prettig gezicht overigens.

Van de week is al een aantal keer het woord operatie gevallen. Echter, een nieuwe operatie net na zo'n zware transplantatie is niet ideaal (zwak uitgedrukt) en daarom heeft de chirurg steeds gezegd dat ze hem liever niet nog een keer wilden opensnijden. Lang hebben ze dan ook geprobeerd Peters darmklachten te doen oplossen door middel van klysma's, poederoplossinkjes en Peter had even de hoop dat voetreflexologie hielp, maar helaas mocht dat alles niet baten. Vanmorgen kwam de chirurg weer langs om de stand van zaken op te nemen; als er niets veranderd was in de situatie, zouden ze toch gaan opereren. Na Peter besproken te hebben in het MDO, kwam het met angst tegemoet geziene bericht: morgen wordt hij geopereerd aan zijn darmen.

Zoals het er nu voorstaat, gebaseerd op de foto's die gemaakt zijn (gisternacht om drie uur weer, omdat Peter zo'n enorme last had dat hij een extra pijnstiller wilde), gaan ze er hier vanuit dat er een prop zit op de overgang van zijn dunne naar de dikke darm. De bedoeling is dat ze zijn buik naast zijn navel verticaal opensnijden en dat ze dan direct naar de plek gaan waarvan ze denken dat de verstopping er zit en de boel leegmaken. Er is echter altijd nog een kans dat ze het mis hebben en dat ze dus op zoek moeten naar de daadwerkelijke boosdoener. Daar denken we maar even liever niet aan.

Geen kleine domper dus meer, zelfs geen grote, maar een enorme tegenslag na zo'n fantastisch verlopen begin. Jullie zullen begrijpen dat we vreselijk balen en dat het mentaal even erg zwaar is.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Inderdaad flink balen.
Denk aan jullie.
Liefs
Pierre

Anoniem zei

Das echt heel vervelend.
Heel veel sterkte de komende dagen.
Ik denk aan jullie.

VV

Anoniem zei

Veel succes en sterkte morgen.
een lezeres

Anoniem zei

Goh wat vreselijk vervelend dat na zo'n goede start er een behoorlijke kink in de kabel is gekomen.
Dat het zwaar voor jullie begrijpen we goed. We hopen dat de operatie zal slagen en hem van het probleem en klachten af zal helpen.
Heel veel sterkte toegewenst. In gedachten zijn we bij jullie.
Lieve groetjes van jullie buren van nr. 58.

Anoniem zei

Nou ik zal maar niet hardop zeggen(schrijven) wat mijn eerste gedachte was maar het begint met een g en eindigt op domme, weer een operatie "shit" (beetje humor).

Sterkte "Superman"

Liefs Denise, Robert en Jamie

Anoniem zei

Lieve Bar,

Wat een enorme domper voor jullie allebei. Ik denk aan jullie en natuurlijk heel veel sterkte. Spreek je gauw!

liefs, Syl

Anoniem zei

wat een tegenvaller. heel veel sterkte !
marco vd voort (van Arie) & fam

JJP zei

Lieverds, dit is inderdaad een grote tegenvaller. Zullen extra voor jullie bidden. Liefs Joey, Joke en Peter.

Anoniem zei

Twee stappen vooruit, een stap achteruit. Ik kan veel cliches uit de kast halen, na regen komt zonneschijn, etc, etc, maar het is inderdaad even heel erg balen. Blijf knokken allebei, we denken veel aan jullie

Andy, Corrie.

Cash en Els zei

Nee hier zit je inderdaad niet op te wachten. Wat een domper!! Ik wens jullie heel sterkte bij de operatie en hoop dat het mee zal vallen.

Hartelijke groet, Els