donderdag 2 april 2009

Watch out Usain

Afgelopen nacht (van woensdag op donderdag dus; door alle gebeurtenissen is ons gevoel van tijd en dagen een beetje in de war dus voor de zekerheid zet ik het er maar even bij) was de eerste nacht dat Peter alleen in zijn kamer sliep. Nu ja, sliep... dat kwam er niet helemaal van. Hij heeft tot heel laat wakker gelegen. De eerste reden hiervoor was het borrelen van de drains die nog steeds in zijn longen zitten. Ziet er best interessant uit trouwens die slangetjes die zijn lichaam in gaan en met een draadje (een tabakzakje is geloof ik de term die gebruikt wordt; kunnen ze direct aantrekken om de wond te hechten als de drains eruit gaan) vast zitten. Maar dat terzijde. Het geborrel dus. Makkelijk te verhelpen door herriestoppers en bovendien bleek dat het geluid iets zachter gezet kon worden, dus dat direct ook maar gedaan.

Het geluid was niet de enige reden dat Peter zo slecht geslapen heeft. Hij had het namelijk gewoon te druk: een film gekeken, een toneelstuk gezien en een museum bezocht. Voor zijn gevoel dan. Later op de dag vertelde de longarts hem dat die waanbeelden redelijk normaal waren. Er was zelfs eens iemand geweest die maar bleef volhouden dat er een aapje in de magnetron zat. Dan valt een filmpje of toneelstuk nog wel mee. Peter moet het alleen wel melden als hij dingen ziet die er niet zijn (?!).

Na de slapeloze nacht heeft hij zichzelf gewassen, geschoren en zijn haar gewassen. Dus nu is ie echt weer helemaal het mannetje.

En toen was het tijd voor de eerste inspanning. 30 seconden op de lopende band volgens de fysiotherapeut. En als dat goed zou gaan, dan morgen 3x 30. Daarvoor wilde Peter echter zijn bed niet uitkomen, dus begonnen ze met 2 minuten. In eerste instantie op 1,5 km/u. Te sloom, versnellen naar 2. Zelfs dat was nog niet genoeg: Peter was pas tevreden bij 2,5 km/u. Na de twee minuten even op een krukje uitgerust (omdat dat moest) en daarna nog twee keer 3 minuten gelopen. Dus moet ik echt aan de bak als ik deze snelheidsduivel straks nog wil bijhouden.

Peter voelt zich erg goed (hij is ook 4 kilo aangekomen), maar was na het bezoekuur van gisteren toch wel erg moe. De verpleegkundige zei hem dat hij ook echt zijn rust moet nemen en niet teveel mensen op bezoek moet hebben. We vergeten het misschien wel eens omdat het zo goed gaat, maar hij is natuurlijk gewoon herstellende van een zware operatie. Veel rust heeft hij dus nodig.

Om maar eens even een detail te noemen (ja soms komen er zomaar ineens dingen voorbij die misschien niet in het verhaal passen maar er toch bij horen): Peter heeft best spierpijn in zijn borstkas. De longarts kon zeer beeldend vertellen dat dit heel logisch was omdat er gewoon een krik in heeft gezeten die ruimte gemaakt heeft voor de operatie en daarbij de boel lekker heeft opgerekt. Zien jullie het ook voor je? Maar buiten de spierpijn verder weinig last.

10 opmerkingen:

Frowine zei

Zoooooo fijn deze mooie berichten!! Ben zo, zo, zoooo blij voor jullie en hoop dat Peter snel lekker buiten van het lentezonnetje kan gaan genieten.

Dikke zoen,
Fro

Anoniem zei

Hallo Peter en Barbara,
Dat klinkt allemaal veel belovend.
Wat zal het lekker zijn om straks te genieten van de lente zonder te moeten wachten en wachten.
Ga zo door.

groetjes,
Marieke, Floris en Wouter

Shell zei

Hallo lieverds,

blij weer je update te lezen Bar. Maarreh iedereen leest nu hoe het met Peter gaat maar hoe gaat het met jou.....

dikke knuffel van je nichie

RonRib5R zei

Peter en Barbara,

ga zo door, ziet er goed uit jongen.

Groeten Ron

Anoniem zei

Feijenoord zoekt nog een beetje rappe verdediger met ervaring.
Iets voor jou misschien ... ???

;)

Jessica zei

Hoi Peter en Barbara,

Wat fijn te horen/lezen dat het zo goed gaat. Keep up the good work om het in goed Nederlands te zeggen, en voor beide succes met het opbouwen van de conditie!

Jessica

Anoniem zei

Hé Peter en Barbara,

Erg goed om te lezen dat het zo goed gaat!!!

Heel veel succes met het verdere herstel en dan straks lekker het zonnetje in!!!!

Groet,
Maurice Cuvelier

Anoniem zei

Jeetje, ongelovelijk om dit te lezen! Goed nieuws, we zijn erg blij voor jullie!
Liefs
Andy, Bianca en Thies

Anoniem zei

Gewoon ff een paar dikke knuffels voor jullie ALLEBEI

xxxx Mar

Anoniem zei

Lieve Peter, Barbara en Tamara,

Ben zo blij voor jullie dat het er eindelijk van gekomen is. Al het nieuws van de afgelopen week is het beste nieuws dat ik in maanden heb gelezen. Heb alles al tig keer opnieuw gelezen.

Tot gauw. Liefs en dikke kus,
Pierre