zaterdag 25 april 2009

Operatie geslaagd

Gisteren aan het eind van de middag werd Peter dan eindelijk opgeroepen voor de operatie. Alles is goed verlopen. De chirurg hebben we (nog) niet gesproken, maar de zaalarts heeft verteld dat er een strengetje zat in de overgang van de dunne naar de dikke darm die de boel blokkeerde. Waarschijnlijk een overblijfsel van de blinde-darm-operatie die Peter als kind heeft gehad (en dat is toch best een poos geleden!). Dit strengetje is weggehaald en Peters darmen geleegd. Verder zat er een paar liter vocht in Peters buikholte of darmen (dat weten we nog niet precies, vragen we nog even na) en ook dat is allemaal verwijderd.

Om een uur of tien was Peter uitgeslapen en zat hij weer fris en fruitig op zijn kamer. Hij heeft nu een epiduraal catheter (slangetje in zijn rug met pijnstiller erin) tegen de pijn. De vlakverdeling op zijn buik doet nu denken aan een T-splitsing: een snee onder zijn tepels overdwars van de transplantatie en een snee van boven naar beneden langs zijn navel van de darmoperatie. Verder vier littekens van de drains om de boel op te fleuren. Die zien er trouwens allemaal goed uit.

Als hij lacht doet het pijn, dus we moeten niet al te lollig doen hier. Opgelucht zijn we wel. Vol goede moed gaan we op weg naar volledig herstel.
Met weer veel dank voor alle lieve reacties.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Kijk, dat zijn weer mooie berichten om het weekend in te gaan. Ga zo door!! De zon begint steeds feller te schijnen.

Groeten Andy, Corrie

Anoniem zei

Heel fijn dat het goed gegaan is allemaal!Heb gisteren en vandaag veel aan jullie gedacht.
Maar hadden wel vertrouwen in een goede afloop want "superman"is niet zo gauw verslagen.

Herstel maar snel!

Dikke kus Denise, Clubs en Jamie

Fred zei

Dat is weer beter nieuws!

Sterkte weer en ik hoop dat jullie snel weer naar huis kunnen gaan.

groeten Fred

Anoniem zei

Wat op een opluchting zeg, op alle mogelijke manieren. Peter houdt het maar spannend. En nu op naar volledig herstel. Veel liefs Frits en Lianne

jjp zei

Oh lieverds wat zijn we opgelucht dat de operatie is geslaagd. xxxxx Joey, Joke & Peter.

Anoniem zei

Goed nieuws, sterkte met het herstel.

VV