zondag 12 april 2009

NAAR HUIS !!!!!!!!!

Wij wisten het natuurlijk al wat langer maar morgen, maandag 2e paasdag, mag ik naar huis!!! Vorige week begon mijn arts er al over en ik heb geloof ik wel 5 keer gevraagd of het wel verstandig en verantwoord is. Ik ben inmiddels gerustgesteld wat het fysieke betreft.

Barbara vindt het natuurlijk ook fantastisch. Het blijft voor ons allebei spannend. Zij voelt niet wat ik voel en daarnaast wordt de situatie thuis anders zoals ik gisteren al heb beschreven. Maar dat heb je ook als je 6 weken of 3 maanden naar huis gaat;hoogstens heb je dan wel meer tijd gehad om te verwerken wat er allemaal is gebeurd. Het lijkt al een hele tijd geleden terwijl je je aan de andere kant soms tot in detail herinnert wat er is gebeurd in die twee weken.

Twee weken....hoe vaak hebben we al niet gezegd dat het ongelooflijk is.

Vandaag,zondag, was de bedoeling dat mijn longarts, de heer E.v.d. Graaf, de eerste bal zou gooien namens het transplantatieteam bij de openingswedstrijd Konica Minolta Pioniers - Sparta Feijenoord. Ter info: ik ben sinds 2002 assistent coach van dat honkbalteam. Ik vond het fantastisch dat hij het wilde doen toen ik het dinsdag aan hem vroeg. De volgende dag echter verbond hij er de voorwaarde aan dat ik mee moest...haha!! Echt top. Hij had dienst en dat betekende dat hij opgeroepen kon worden...en je raadt het al. Vanmorgen kwam de verpleging me vertellen dat het niet door kon gaan omdat er een transplantatie "aan de gang was".
Natuurlijk was ik teleurgesteld want het zou een mooie gelegenheid zijn geweest om veel mensen te zien zonder allemaal handen te schudden. Bovendien zou ik met hem meerijden dus veiliger kan je de deur niet uit. Na de eerste bal zou ik met Barbara even naar huis gaan en dan eind van de middag weer terug voor de laatste nacht. Zo zou de overgang mooi geleidelijk verlopen hadden we bedacht. Aan de andere kant had het me ook heel veel energie gekost om het veld op te gaan, niet fysiek maar wel heel emotioneel.

Een betere reden om zoiets af te zeggen bestaat niet dus die teleurstelling was gauw verdwenen hoor!!! Dit is al de 5e transplantatie in twee weken voorafgegaan door 2,5 maand niets. Heel bizar eigenlijk en des te meer reden om het donorregistratiesysteem nu eindelijk eens te wijzigen!

Vanmiddag zijn Michel,Marjon en Maudy geweest en heeft Maudy weer een kadootje gekocht. Ditmaal voor Barbara en dat is helemaal goed. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ze is echt een topper.
Barbara kwam later ook met haar moeder en haar oma!! Ja ja, 88 en dan ff op bezoek in Utrecht, geweldig. We zijn met Bar, Tonia en oma naar buiten geweest en hebben daar een tijdje gezeten. Dat waren "mijn eerste stapjes buiten" en het voelde fantastisch om buitenlucht in te ademen!! Enne, oma in de rolstoel en ik gewoon lopen hè, haha.
Het gaf me een goed gevoel en vertrouwen om morgen naar huis te gaan.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Lieve Peet en Bar,

Wat heerlijk weer naar huis!!
Wat gaat het toch allemaal goed, geweldig. We zijn heel erg blij voor jullie. Bloemen zullen we niet sturen maar hier alvast een dikke knuffel en voor morgen
WELKOM THUIS!!!!!!

Veel Liefs, DE KLAVERTJES

Anoniem zei

CF én honkbal dat was voor mij een dubbele reden om dit blog te lezen.Mijn oudste heeft CF en haar broer honkbalt ;-)

Heel veel succes thuis,geniet van elkaar en van het leven.

Grts,Kitty

Anoniem zei

Hoi Peter,
Ik had al wat goede berichten van Barbara gehoord en had een paar dagen niet op jullie blog gekeken. Wat een vooruitgang in je herstel! Geweldig zeg. Het klinkt vreemd maar ik zei afgelopen week tegen Floris dat ik had gedroomd dat je met pasen naar huis zou gaan (ja ja je leest het waar anderen wel mee bezig zijn (?). EN nu lees ik dat het nog waar ook blijkt te zijn. Wij zijn morgen een dag weg maar wensen jullie een fijne thuiskomst samen en respecteren jullie privacy om alles te verwerken. Neemt niet weg dat we heel blij voor jullie zijn dat jullie lekker kunnen gaan genieten van alle nieuwe impressies. Hopelijk wordt het de komende tijd mooi weer zodat je verse lucht en een lekker kleurtje in je tuin kunt opdoen. De natuur is hard aan het ontluiken.
Lieve groetjes van Floris, Marieke en Wouter.

Marjolein zei

Na 2 weken naar huis. Echt een prestatie! Super gedaan!

Heel veel succes morgen thuis

Die 5 transplantaties, zijn die in Utrecht gedaan of is dat samen met Groningen en Rotterdam? Ik weet nu van de logs die ik lees 4 transplantaties in 2 weken, maar daar zit Groningen dan ook bij.

Anoniem zei

We zijn erg blij dat je nu verder kan gaan herstellen in je eigen omgeving.
Take care en geniet van deze nieuwe situatiie.
Als ik iets voor je kan betekenen hoor ik het graag.

Take care,

VV+aanhang

salty zei

Peter,

Sorry dat je uitje niet door kon gaan, maar je snapt dat ik reuze blij ben dat jouw uitje niet door kon gaan.
Het was geweldig jou en Barbara even te zien, dat geeft de burger echt moed.
Sterkte verder met je herstel en gefeliciteerd dat je zo snel naar huis kan (is dit een record??)

Groetjes van Astrid van Heeringen

Anoniem zei

hoi peter, heb vandaag je hele blog gelezen met af en toe en rollend traantje over mijn wang.
het heeft me zo aangegrepen dat ik nu zeker weet dat ik een donor registratieformulier in ga vullen, hoop dat met mij ook velen anderen dit zullen gaan doen.
petje af hoe je je hier doorheen geworsteld hebt. en ook zeker voor je vrouw barbara, wat een zware opgave moet dat ook voor haar zijn geweest.
hoop dat jullie weer kunnen genieten van het leven.
het beste ( ook voor je vrouw)

groetjes marlene van ameijden ( zus van bart v/d voort)